Inspraak november 2012

//Inspraak november 2012

Inspraak november 2012

Al 7 jaren inspreken heeft helaas nog niets veranderd aan de door bewoners ervaren overlast in de Prinsengracht. Maar zoals al 7 jaar niet alleen problemen worden geconstateerd, stellen we wederom een oplossing voor. Deze is in lijn met de aanbevelingen uit het COT onderzoek wat in opdracht van de Gemeente is uitgevoerd. Lijkt ons dat na 7 jaar er echt een oplossing wordt gerealiseerd.

 

PROBLEEM

 

Enkele citaten uit het COT onderzoek:

 

– De drukte en het excessieve gedrag op de Prinsengracht blijven een resterend risico.

 

– Overcrowding op plek 1 van top 5 veiligheidsrisico’s, huidige overcrowding prinsengracht moet dus teruggedrongen worden.

 

Woonboten lopen schade op door aanvaringen doordat het veel te druk is en hebben last van dronken mensen die niet alleen over boten lopen maar soms ook naar binnen willen om te plassen.

Zijn weer ruiten ingevaren, lakschades veroorzaakt, een dak is kapot gegaan etc. En zoals vorig jaar door u werd betwist zijn er wel degelijk vingertoppennafgevaren, aldus het Parool.

 

Maar zoals gezegd is er ook een oplossing.

 

Oplossing

 

Andere gracht gebruiken blijkt vooralsnog een utopie, gedoseerder toelaten ook.

 

In goed overleg met de voozitter werkgroep water van Waternet, Rob Duijvis, waarvoor onze dank, hierbij het uitdrukkelijke verzoek van de bewoners om budget vrij te maken om de woonboten te beschermen om te beginnen bij de hotspots rakken Amstelveld en Noordermarkt met een stootrand.

 

Waternet is bekend met deze oplossing en uit een proef afgelopen Koninginnedag is gebleken dat dit goed werkt, dus het is nu een kwestie van budget vrijmaken. Hiermee kan eindelijk de overlast tot een acceptabel niveau worden gebracht.

 

 

 

 

By | 2015-06-11T12:36:21+00:00 June 11th, 2015|Raadsadres|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment